• Forside
  • Aktuelt

Besøk av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen 11. september 2014.

Randaberg videregående skole har hatt besøk av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Statsråden ble invitert til en vandring rundt i skolebygget og fikk en rask innføring i skolens arkitektur og dens 30 år lange historie.

2014 isaksen på lærerrommet

Han hilste på elever og ansatte på turen rundt i bygget. På programmet stod deretter et møte med på personalrommet der de fleste ansatte var tilstede. Han inviterte til spørsmål fra salen, og det ble en god samtale om alt fra streik, tilknytning til KS og nyttig bruk av digitale hjelpemidler i tillegg til utfordringene tilgangen på sosiale medier er for konsentrasjon og deltakelse i opplæringen.

Utgangspunktet for besøket er den kontakten ministeren har hatt med elever i klasse 2STA om utfordringer knyttet til bruk av digitale læremidler i skolen, så han tilbrakte en hel skoletime i samtale med elevene. Ministeren er klar over utfordringene og har tanker om hvordan vi kan møte disse. Han lytter til elevens opplevelser og tanker, og han stiller spørsmål. Før ministeren avsluttet sitt besøk fikk vi høre en elev lese opp sine refleksjoner om hvordan det å bruke for stor del av fritiden på sosiale medier kan redusere menneskets evne og vilje til å tenke over livets viktigste spørsmål; hvem er jeg?

Ministeren vil fortsette å holde kontakten med skolen og elevene, og sier til slutt: «men jeg kan ikke love å komme på besøk til dere hver uke»

Juliane Smith Wergeland

Del denne artikkelen på: