Studiespesialisering

bibliotek

Studiespesialiserende utdanningsprogram er valget for deg som ønsker å studere på en høyskole eller et universitet, i Norge eller i utlandet. Det er et godt valg for deg som er interessert i teorifagene selv om du ennå ikke helt klart ser for deg det endelige utdanningsløpet. 

Ved Randaberg videregående skole vil du kunne oppnå generell eller spesiell studiekompetanse. I VG2 kan du velge mellom programområde for realfag eller programområde for språk, samfunnsfag og økonomi. Innenfor begge programområdene tilbyr vi et bredt spekter av programfag som gir deg flere valgmuligheter. 

VG1 er en videreføring av mange av fagene fra ungdomsskolen. 4 timer uka med fremmedspråk er obligatorisk for alle. Normalt fortsetter man på nivå 2 i det fremmedspråket man hadde på ungdomsskolen. Vi tilbyr nivå 2 i fremmedspråkene fransk, spansk og tysk. Elever som ikke har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen, må velge tysk nivå I.

Randaberg videregående skole er godt utstyrt med spesialrom innenfor realfag. Vi har egen språklab, trådløst nettverk og studieverksted/bibliotek. Alle klasserom er utstyrt med prosjektører og flere av klasserommene er også utstyrt med elektroniske tavler.

Som elev på studiespesialisering ved Randaberg videregående skole blir du både faglig utfordret og du vil bli godt tatt vare på. Elevundersøkelsen viser at miljøet er godt på skolen og mange svarer at motivasjonen er høy. Vi har et aktivt elevråd og skårer over fylkessnittet på elevdemokrati