Miljøgruppa i Norwich

Miljøgruppa på tur til University of East Anglia (UEA) og Holt Hall, Norwich UK 17-21 September 2016.

norwich-2016-2

Vi har igjen hatt gleden av å få reise med skolens Miljøgruppa på ‘kursing’ til våre samarbeidspartnere i Norwich, England. Takket være midler fra Rogaland Fylkeskommune og en positiv innstilling fra skolens ledelse har det vært mulig også i år å fortsette dette gode samarbeidet. Elevene har fått være med på et veldig spennende faglig program både på UEA, men først og fremst på Holt Hall hvor vi var i 3 døgn.

Vi kom til University of East Anglia sent lørdag kveld og bodde i ‘dorm’ på campus første natt. UEA er ledende i Storbritannia på miljøstudier (environmental science) og har mange internasjonale studenter. Søndag fikk våre elever gleden av å bli guidet av Nicole (fra Indonesia) rundt på campus på UEA og i historiske Norwich.

Søndag ettermiddag ble vi fraktet ut til Holt Hall som er et idyllisk leirsted på den Engelske landsbygda. Her kurser de engelske skoleelever i hvordan man kan drive miljøarbeid på skoler og øke elevers miljøbevissthet. Kurset som har navnet ‘Bright Futures’ begynte mandag morgen og varte til lunsj onsdag. Elevene blir i løpet av kurset hjulpet og guidet av mentorer som er studenter på UEA.

Som de eneste internasjonale elever blir elevene fra Miljøgruppa på Randaberg vgs. satt stor pris på med sine innspill og bidrag på kurset. Det er heller ikke til å legge skjul på at de markedsfører skolen vår på en utmerket måte! De er med på forelesninger, div. ‘workshops’, presentasjoner i grupper og plenum og div andre aktiviteter av sosial og faglig karakter. Og det kjekkeste av alt, kontakter blir skapt og vennskap oppstår mellom våre elever og de engelske elevene og mentorene, kanskje for livet……

Elevene har blitt inspirert til videre arbeid i miljøgruppa. Av konkrete tiltak nå planlegger de et besøk til Grødem skole i løpet av høsten og et faglig opplegg for vg1 elevene våre på ST i nov/des sammen mentorer fra UEA. De planlegger og å besøke vg1 klassene på ST og rekruttere nye medlemmer til gruppa fra disse klassene.

Del denne artikkelen på: