Massetesting av elever og ansatte ved skolestart

Regjeringen har anbefalt at alle elever og ansatte skal testes for Covid-19 ved skolestart.

I Rogaland vil testingen bli gjennomført på de fleste videregående skoler. På Randaberg vil alle elever og ansatte få dette tilbudet.

Gjennomføring av massetesting

Testing er frivillig. Men det anbefales på det sterkeste at alle gjennomfører en selvtest for Covid-19 før skolestart.

De som har tilgang til selvtest bør ta den om morgenen før skolestart, tidligst 24 timer før oppstart og fysisk tilstedeværelse.

På Randaberg vil det bli utlevert tester 03.01.2022 og vi ønsker at elevene skal komme i følgende puljer:

• Elever ved TO (Tilrettelagt opplæring) kan hente selvtest inne på avdelingen fra kl. 10:45.
  • Vg1 studiespesialiserende kl. 10:00 til 12:00. Disse får selvtest utlevert i kantineområde.
  • Vg1 Yrkesfag kl. 10:00 til 12:00. Disse får selvtest utlevert i gymsal.
  • Vg2 studiespesialiserende kl. 12:00 til 14:00. Disse får selvtest utlevert i kantineområde
  • Vg2 Yrkesfag kl. 12:00 til 14:00. Disse får selvtest utlevert i gymsal.
  • Vg3 studiespesialiserende og påbyggsklasser kl. 14:00 til 15:15. Disse får selvtest utlevert i kantineområde.

Testen utføres hjemme. Det er kun en test til hver.

For de få dette oppsettet ikke passer, vil det bli gitt anledning til selvtest første fremmøtedag.

Ansatte kan hente sin test på personalrom. Ved ankomst skolen anbefales bruk av munnbind og at avstand på minimum en meter opprettholdes.

Unntak for frivillig test:

De som har hatt Covid-19-smitte de siste tre månedene, eller har de som har fått dose tre for minst syv dager siden, disse trenger ikke teste seg. De som har nyoppståtte symptomer skal ikke kommer på skolen uansett resultat av testen.

Hybelboere kan, hvis nødvendig, hente test ved teststasjonen i egen hjemkommune. Testen må da gjennomføres tidligst 24 timer før skolen starter.

Rektor Trond Hoel