Visma InSchool - fravær

På denne siden finner du følgende veiledning for elever:

  • Hvordan finner elever oversikt over eget fravær
  • Hvordan melder elever fra om fremtidig fravær
  • Hvordan søker elever om fratrekk av fravær

Under finner du lenker til videoer som viser hvordan du gjør i Visma InSchool.

Dersom du lurer på hvilke regler som gjelder kan du lese:  Fraværsreglementet

1. Hvordan finner elever oversikt over eget fravær

 

2. Hvordan melde fra om fremtidig fravær:

Det forventes at alt planlagt fravær meldes / registreres før fraværet starter. Dette gjelder all type fravær inkludert helse- og velferdsgrunner, politisk arbeid, tillitsvalgtarbeid, hjelpearbeid, m.m.  

Sykdom er normalt ikke planlagt fravær, men avtale behandlinger, sykehusinnleggelse, eller lignende er sykefravær som kan meldes i forkant. Sykdommen meldes så snart det er anledning for dette, og er du frisk nok legges det inn før skoledagen starter. Dersom du eller dine nærmeste ikke har vært i stand til å melde om fravær i forkant, så må det meldes så fort som mulig i etterkant. 

Hvis du planlegger et fravær og vil søke om godkjenning av dokumentasjon i forkant, skal du bruke fylkeskommunens søknadsskjema som du finner på fylkeskommunens sider om fravær.

 

3. Hvordan søker elever om fratrekk av fravær

Det er viktig at du har meldt om eventuelt fravær i forkant og levert dokumentasjon på dette, slik at fraværet er blitt riktig registrert. Dette har betydning for vitnemål og eventuell søknad om fratrekk av fravær. Elever kan søke om fratrekk av fravær på inntil 10 dager.

 

Tilbake til informasjon om Visma InSchool